Sicilský salát
45 min.
Ingredience
- 650gramůZelí čínské
- 120gramůRajčata
- 150gramůCibule
- 4lžíceOlej olivový
- 3lžíceOcet vinný červený
- 1lžíceCukr krupice
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 6krajícůChléb toastový
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
13 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
7 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme vřelou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostky. Očistíme čínské zelí a nakrájíme na proužky.
- 2Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme olej a cibuli v něm osmahneme. Zhruba po 3 minutách přidáme zelí a rajčata. Pokapeme octem a všechno osladíme cukrem, ochutíme solí a pepřem. Necháme asi 4 minuty táhnout. Toastový chléb nakrájíme na kostičky. Stroužky česneku prolisujeme. Rozehřejeme olej a osmahneme v něm kostičky chleba s česnekem. Salát servírujeme posypaný krutony.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.