Sikulské kotlety dušené se zelím
40 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaKmín mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 3lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 500gramůZelí kysané
- 3decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 2decilitryHovězí vývar základní
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůChřest bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
24 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek prolisujeme a v misce utřeme se špetkou soli a mletého kmínu. Kysané zelí překrájíme na kousky a necháme v sítu okapat. V misce rozmícháme metlou smetanu s moukou.
- 2Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.
- 3V pánvi rozpálíme olej a na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran opečeme dozlatova. Kotlety vyjmeme z pánve a dáme v míse do tepla. Do vypečeného tuku v pánvi nasypeme nakrájenou cibuli, zpěníme ji a posypeme paprikou, zamícháme, zalijeme vývarem a přidáme utřený česnek. Opět promícháme a do pánve dáme nakrájené zelí, vložíme zpět kotlety a vše dusíme pod pokličkou doměkka. Když maso začíná měknout, přilijeme smetanu s moukou. Nakonec podle chuti opepříme a osolíme.
- 4V jiné pánvi na lžíci másla podusíme nakrájené žampiony a chřest. V další pánvičce na másle umícháme vajíčko, které osolíme a jemně opepříme.
- 5Usmažené kotlety dáme na servírovací talíře a na každou přidáme část podušených žampionů a chřestu. Zcela nahoru pak položíme do kornoutu zabalený plátek šunky, naplněný míchaným vajíčkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.