Šípková omáčka k hovězí pečeni
110 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 1kilogramHovězí maso zadní
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 3gramyTymián sušený
- 150gramůSlanina vepřová
- 5gramůKoření Gyros
- 60gramůMarmeláda šípková
- 60gramůSmetana 12% (konzumní)
- 20mililitrůOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
35 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
984 mg
Cukr
13 mg
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme a vetřeme do něj sůl, pepř a tymián. Obložíme plátky slaniny a ovineme kuchyňskou nití.
- 2V pekáči rozehřejeme olej a maso ze všech stran řádně opečeme, aby mělo hnědou kůrku. Přilijeme 500 ml horké vody, ve které rozmícháme koření. Při střední teplotě dusíme zakryté 90 minut. Pak odkryjeme a pečeme ještě dalších 30 minut. Maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. Do omáčky vmícháme šípkovou marmeládu a smetanu. Dochutíme solí a pepřem. Z masa odstraníme slaninu a nakrájíme je na plátky.
- 3Dobrou přílohou jsou bramborové knedlíky a na másle podušené zelí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.