Šípková omáčka k hovězí pečeni

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
35 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
984 mg
Cukr
13 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme, osušíme a vetřeme do něj sůl, pepř a tymián. Obložíme plátky slaniny a ovineme kuchyňskou nití.
  • 2
    V pekáči rozehřejeme olej a maso ze všech stran řádně opečeme, aby mělo hnědou kůrku. Přilijeme 500 ml horké vody, ve které rozmícháme koření. Při střední teplotě dusíme zakryté 90 minut. Pak odkryjeme a pečeme ještě dalších 30 minut. Maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. Do omáčky vmícháme šípkovou marmeládu a smetanu. Dochutíme solí a pepřem. Z masa odstraníme slaninu a nakrájíme je na plátky.
  • 3
    Dobrou přílohou jsou bramborové knedlíky a na másle podušené zelí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.