Široké nudle s baby špenátem a rajčaty
35 min.
Ingredience
- Dušená směs
- 120gramůBaby špenát
- 180gramůRajčata
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůVitae d'Oro žampióny
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyKmín drcený
- 1,5lžičkyBazalka sušená
- Vařené těstoviny
- 2,5litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 100gramůNudle široké
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
9 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Baby špenát omyjeme pod tekoucí vodou, pokrájíme na širší proužky a odložíme.
- 2V hrnci přivedeme k varu 2.5 l vody se solí, jakmile se voda začne vařit, vložíme do ní široké nudle a uvaříme je podle návodu na skus - al dente.
- 3Očištěnou cibuli se stroužky česneku pokrájíme nadrobno. V pánvi na rozehřátém oleji zpěníme cibuli s česnekem, když začne být cibulka růžová, přidáme loupaná konzervovaná rajčata, scezené malé konzervované žampióny, pokrájený špenát a pod pokličkoo dusíme zeleninu asi 7 minut. Pak ji ochutíme solí, pepřem, kmínem a sušenou bazalkou. Zcezené uvařené těstoviny dáme do mísy, promícháme je se špenátovou směsí, na kousky pokrájenou mozzarelou, rozdělíme je na talíře a hned horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.