Široké nudle s krůtím masem
40 min.
Ingredience
- 150gramůPrsa krůtí uzená
- 80gramůCibule
- 200gramůSmetana na vaření
- 1gramPepř černý mletý
- 150gramůSýr Gorgonzola
- 20gramůPetržel kudrnka
- 20gramůMáslo čerstvé
- 350gramůNudle široké
- 20gramůSůl
- 3500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
7 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
571 mg
Cukr
848 mg
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Krůtí maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, petrželku posekáme. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přilijeme smetanu, provaříme, přidáme kousky gorgonzoly a necháme roztavit, čímž omáčku zahustíme. Podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme kousky masa, prohřejeme a odstavíme. Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou s masem, posypeme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.