Široké nudle s pórkovým krémem a houbami
40 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej sezamový
- 1litrBujón houbový
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 120gramůPórek
- 60mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKardamom
- 250gramůJogurt bílý
- 1špetkaZázvor mletý
- 400gramůNudle široké
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
779 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
43 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
997 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nudle uvaříme dle návodu, scedíme.
- 2Mezitím pórek a žampióny očistíme, nakrájíme na plátky, vložíme na rozpálený olej v pánvi, restujeme 10 minut. Poté přilijeme zeleninový vývar, opepříme, přidáme kardamom, zázvor, dle chuti osolíme. Vše rozmixujeme ručním šlehačem, na závěr vmícháme jogurt a pouze ohřejeme, již nevaříme.
- 3Scezené nudle rozdělíme na talíře, servírujeme s houbovým krémem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.