Široké nudle s vařeným chřestem
50 min.
Ingredience
- 1kilogramChřest zelený
- 2kusyRajčata
- 20gramůPetržel - nať
- 20gramůBazalka
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 300gramůNudle široké
- 2litryVoda pitná
- 50gramůSýr Parmezán
- 6lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
14 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
810 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ze zeleného chřestu oloupeme spodní část a vložíme chřest do osolené vody. Vaříme na skus 10 minut. Pak chřestové výhonky pokrájíme na kousky.
- 2Na pánvi rozehřejeme olej a výhonky na něj vložíme a prohřejeme je. Přidáme nadrobno nasekanou petrželku a bazalku. Ve vroucí vodě spaříme rajčata a oloupeme z nich slupku. Nakrájíme je na kostičky a přidáme do pánve. Směs osolíme a opepříme.
- 3Podle návodu na obalu uvaříme ve vroucí osolené vodě široké nudle. Uvařené nudle promícháme s chřestovou směsí. Před podáváním ještě posypeme nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.