Siven v ženevské omáčce
50 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 2kusyCitrony
- 120gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1hrstPetržel - nať
- 1hrstPažitka
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 1hrstTymián čerstvý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 800gramůSiven
- 0,3litrVíno bílé
- 0,2litrVoda pitná
- 0,2litrSmetana na vaření
- 0,2litrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
813 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
51 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na rozehřátém másle podusíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme všechny bylinky (petrželka, pažitka, tymián, rozmarýn, estragon) a společně podusíme.
- 2Na bylinkový základ položíme očištěné vykuchané ryby, zevnitř vykapané citronem, osolíme, opepříme a zalijeme vodou s vínem.
- 3Poté ještě zakapeme trochou citronové šťávy a pod poklicí dusíme v předehřáté troubě asi 15 minut (na 150 °C).
- 4Ryby ze šťávy vyjmeme, urovnáme na ohřátou mísu a ozdobíme čtvrtkou citronu. Z mouky, másla a šťávy z ryb umícháme hladkou světlou jíšku, přilijeme smetanu a víno - a osolíme a opepříme.
- 5Omáčku uvedeme do varu, ihned ji sejmeme z ohně a vmícháme žloutky. Ještě prohřejeme (ale již nevaříme) a ryby omáčkou přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.