Skandinávská hrachová polévka s uzeným a pórkem
100 min.
Ingredience
- 400gramůHrách loupaný
- 1,2decilitryVoda pitná
- 500gramůVepřová kýta uzená
- 1kusPórek
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaMajoránka
- 1špetkaZázvor mletý
- 4lžíceHořčice kremžská
- 4krajíceChléb konzumní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
763 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
14 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Loupaný žlutý hrách dobře promyjeme pod tekoucí vodou, vsypeme do hrnce s 1,2 dl vody a necháme namočený minimálně 10 hodin. Druhý den do vody s hrachem přidáme omyté uzené maso, zakryjeme poklicí a pomalu vaříme přibližně 80 minut. Ze začátku vaření odstraňujeme z polévky průběžně pěnu a občas polévku promícháme, aby se nic nepřichytilo ke dnu hrnce.
- 2Mezitím očistíme a omyjeme celý pórek, cibuli a česnek. Stroužky česneku a celou cibuli přidáme hned do polévky. Pórek nakrájíme na kolečka. Po hodině varu polévku dochutíme solí, pepřem, majoránkou a mletým zázvorem. Přibližně 15 minut před dovařením přidáme do polévky pokrájený pórek. Cibuli s česnek
- 3Uvařené uzené maso vyjmeme z polévky, rozkrájíme na plátky a rozdělíme na dezertní talířky. Přidáme lžíci ostré hořčice, cibuli s česnekem vyjmeme.
- 4Polévku rozdělíme do talířů, ke každé porci přidáme na talířku uzené maso. Jako přílohu podáváme čerstvý chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.