Skandinávská omáčka s kapary
45 min.
Ingredience
- 2lžíceKapary
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 5decilitrůVývar rybí
- 0,5decilitrVoda pitná
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 0,5lžičkaSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
25 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
91 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Konzervované kapary scedíme a pokrájíme nadrobno. V misce si ve smetaně rozšleháme 1 žloutek. V hrnci si rozpustíme máslo (50 g), přimícháme mouku a usmažíme si světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme studený rybí vývar a při mírné teplotě jíšku rozšleháme metličkou a povaříme za častého míchání asi 15-20 minut. V 0.5 dl vody si rozmícháme 1 lžičku cukru s 1 lžičkou octa. Octový nálev přimícháme do omáčky a necháme přejít varem. Přidáme kapary, sůl a pepř podle chuti. Omáčku vaříme další 1-2 minuty, poté ji odstavíme z plotny, přimícháme smetanu se žloutkem, čerstvé máslo (50 g) a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.