Škeble s bílým vínem
40 min.
Ingredience
- 1000gramůŠkeble čerstvé
- 2kusyRajčata
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 80mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
3 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Škeble namočíme asi na 1 hodinu do slané vody. Propláchneme pod tekoucí vodou a otevřené vyhodíme.
- 2Rajčata spaříme a oloupeme, rozkrojíme napůl a lžičkou z nich vydlabeme semínka. Nakrájíme najemno.
- 3V ohnivzdorné nádobě rozpálíme olej a 5 minut v něm smažíme najemno nasekanou cibuli doměkka. Přidáme utřený česnek s rajčaty a vaříme 5 minut. Přimícháme nasekanou petrželku, muškátový oříšek a sůl, přilijeme 80 ml vody, škeble a 5 minut vaříme zakryté na mírném ohni, dokud se neotevřou, zavřené vyhodíme.
- 4Přilijeme víno a na mírném plameni vaříme 3-4 minuty, až bude omáčka hustá, při vaření pomalu kroužíme nádobou, nemícháme.
- 5Podáváme ihned s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.