Škeble s pernodem a smetanou

35 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
924 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
42 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do velkého hrnce vložíme očištěné škeble, víno, petržel a bouquet garni. Pod pokličkou vaříme 5 minut, dokud se škeble neotevřou. Vyhodíme neotevřené škeble.
  • 2
    Vzniklý vývar procedíme přes jemné sítko. Odstraníme svrchní skořápku škeblí a udržujeme teplé.
  • 3
    Rozpustíme v hrnci máslo, nakrájenou cibuli a česnek a smažíme dokud nezezlátnou a nezměknou. Přilijeme vývar ze škeblí, vroucí vodu a mléko a zvolna 5 minut vaříme.
  • 4
    Žloutky rozšleháme se smetanou a pernodem nebo citronovou šťávou.
  • 5
    Přidáme trochu horké omáčky, nalijeme do hrnce a zahříváme za stálého míchání. Opepříme.
  • 6
    Rozdělíme škeble do 4 talířů, přelijeme omáčkou a petrželí posypeme.
  • 7
    Na oleji osmahneme veku po obou stranách dozlatova.
  • 8
    Podáváme ke škeblím.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.