Škeble s pernodem a smetanou
35 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 190mililitrůVíno bílé
- 500mililitrůVoda pitná
- 2kilogramyŠkeble čerstvé
- 190mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 3lžícePernod
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 90gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 190mililitrůMléko polotučné
- 8plátkůVeka
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 1stroužekČesnek
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
924 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
42 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do velkého hrnce vložíme očištěné škeble, víno, petržel a bouquet garni. Pod pokličkou vaříme 5 minut, dokud se škeble neotevřou. Vyhodíme neotevřené škeble.
- 2Vzniklý vývar procedíme přes jemné sítko. Odstraníme svrchní skořápku škeblí a udržujeme teplé.
- 3Rozpustíme v hrnci máslo, nakrájenou cibuli a česnek a smažíme dokud nezezlátnou a nezměknou. Přilijeme vývar ze škeblí, vroucí vodu a mléko a zvolna 5 minut vaříme.
- 4Žloutky rozšleháme se smetanou a pernodem nebo citronovou šťávou.
- 5Přidáme trochu horké omáčky, nalijeme do hrnce a zahříváme za stálého míchání. Opepříme.
- 6Rozdělíme škeble do 4 talířů, přelijeme omáčkou a petrželí posypeme.
- 7Na oleji osmahneme veku po obou stranách dozlatova.
- 8Podáváme ke škeblím.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.