Škeble s pórkovým fondue

47 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
44 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z pórků odkrojíme pouze zelené části listů. Velice důkladně je omyjeme a necháme okapat.Poté nakrájíme na kolečka.
  • 2
    Máslo necháme rozehřát na pánvi, přidáme pokrájený pórek, osolíme a opepříme. Přiklopené dusíme 5 minut, občas zamícháme.
  • 3
    Poté přilijeme smetanu a dusíme dalších 21 minut.Osolíme a opepříme dle chuti. Odstavíme z plotny.
  • 4
    Škeble dobře omyjeme a necháme 6 minut osmahnout na zbytku rozpáleného másla, osolíme a opepříme. Posypeme sekanou pažitkou.
  • 5
    Ihned podáváme s oblohou z pórkového fondue.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.