Škeble s pórkovým fondue
47 min.
Ingredience
- 4gramyPažitka
- 300gramůPórek
- 160gramůMáslo čerstvé
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 200gramůHřebenatka
- 250mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
44 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z pórků odkrojíme pouze zelené části listů. Velice důkladně je omyjeme a necháme okapat.Poté nakrájíme na kolečka.
- 2Máslo necháme rozehřát na pánvi, přidáme pokrájený pórek, osolíme a opepříme. Přiklopené dusíme 5 minut, občas zamícháme.
- 3Poté přilijeme smetanu a dusíme dalších 21 minut.Osolíme a opepříme dle chuti. Odstavíme z plotny.
- 4Škeble dobře omyjeme a necháme 6 minut osmahnout na zbytku rozpáleného másla, osolíme a opepříme. Posypeme sekanou pažitkou.
- 5Ihned podáváme s oblohou z pórkového fondue.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.