Skládaný hlávkový salát
25 min.
Ingredience
- 4kusyRajčata
- 1kusOkurka salátová
- 100gramůŘedkvička
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusSalát hlávkový
- 2lžícePažitka
- 150gramůJogurt bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
114 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
5 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omyté listy salátu rozložíme na talířky. Pokapeme je roztokem octa a soli a poklademe střídavě kolečky rajčat, okurkou, uvařenými vejci nakrájenými na kostičky a kolečky ředkviček.
- 2Jogurt smícháme se solí, citronovou šťávou a cukrem a nalijeme na salát. Každou porci posypeme nasekanou pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.