Sklářská kyselice

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
9 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
111 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory ve slupce dobře omyjeme, dáme do hrnce s 1 litrem vody a uvaříme je doměkka. Uvařené brambory slijeme, oloupeme a pokrájíme na kostky.
  • 2
    Do vroucí osolené vody (0,4 l) vlijeme velmi husté kysané mléko (nepasterizované). Nemícháme, musí se nám samo ve vodě vysrážet na kousky tvarohu. Polévku podle chuti dosolíme. Omyjeme pažitku a drobně ji pokrájíme.
  • 3
    Na talíře dáme teplé rozkrájené brambory, lžičku pažitky, zalijeme je kyselicí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.