Sklářská kyselice
35 min.
Ingredience
- 650gramůBrambory
- 0,5lžičkaSůl
- 4lžičkyPažitka
- 1,4litryVoda pitná
- 1litrMléko acidofilní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
9 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
111 mg
Postup přípravy
- 1Brambory ve slupce dobře omyjeme, dáme do hrnce s 1 litrem vody a uvaříme je doměkka. Uvařené brambory slijeme, oloupeme a pokrájíme na kostky.
- 2Do vroucí osolené vody (0,4 l) vlijeme velmi husté kysané mléko (nepasterizované). Nemícháme, musí se nám samo ve vodě vysrážet na kousky tvarohu. Polévku podle chuti dosolíme. Omyjeme pažitku a drobně ji pokrájíme.
- 3Na talíře dáme teplé rozkrájené brambory, lžičku pažitky, zalijeme je kyselicí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.