Skleněné nudle s celerem
45 min.
Ingredience
- 7lžicOlej sezamový
- 120gramůNudle rýžové
- 400gramůCeler bulvový
- 300gramůHrachové lusky
- 5kusůCibule lahůdková
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 4lžíceSirup javorový
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 3lžíceHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Celer oloupeme, omyjeme a pokrájíme na malé kostky. Lahůdkovou cibuli omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. Mladé sladké hráškové lusky očistíme a omyjeme.
- 2Ve woku rozehřejeme olej (3 lžíce) a postupně každou zeleninu krátce orestujeme, ochutíme pepřem, špetkou soli a odložíme do misky.
- 3Do prázdné pánve dáme javorový sirup, špetku muškátového oříšku a přimícháme opatrně ostrou hořčicí. Do této sirupové omáčky vložíme zeleninu a promícháme ji tak, aby se v ní obalila. Takto upravenou zeleninu vyjmeme, odložíme do mísy a zakryjeme pokličkou.
- 4Do čistého woku nalijeme 0,5 dl oleje a když je rozpálený, položíme do něj skleněné nudle. Promícháme je a opečeme dokřupava.
- 5Zeleninu rozdělíme na talíře. Křupavé nudle rozložíme na zeleninu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.