Skleněné nudle s čínskými houbami
95 min.
Ingredience
- 115gramůHouby Shitake sušené
- 30gramůUcho Jidášovo
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaZázvor celý
- 10kusůPepř černý celý
- 0,5kusBadyán
- 1špetkaCukr krupice
- 55gramůNudle skleněné
- 115gramůSýr sójový - Tofu
- 1lžíceTofu zkvašené
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOmáčka sójová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
5 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Jidášovou ucho a čínské houby dáme do misek s horkou vodou a necháme cca půl hodiny namočené. Sušené tofu rozlomíme na kousky a ve vodě necháme louhovat dle instrukcí na obalu.
- 2Scedíme houby a vylouhovanou tekutinu odložíme stranou. Z hub vymačkáme vodu a odřízneme stonky. Na dvě poloviny rozkrojíme větší kloboučky.
- 3Jidášovou ucho by mělo nakynout do pětinásobné velikosti. Scedíme, opláchneme a osušíme. Tvrdší partie odkrojíme a houby rozkrájíme, každou na dva až tři menší kousky.
- 4V pánvi se silnějším dnem rozpálíme olej. Přidáme sečuánský pepř, nadrobno nakrájený zázvor, pokrájený česnek a po chvilce houby a červené zkvašené tofu. Promícháme a povaříme 5 minut.
- 5Do pánve vlijeme vodu z hub a přilijeme též vodu, aby bylo dostatek. Přidáme sójovou omáčku, cukr a badyán, poté zakryjeme a povaříme 30 minut.
- 6Přidáme Jidášovo ucho a sušené tofu. Povaříme zakryté 10 minut.
- 7Skleněné nudle scedíme a přidáme je do pánve. Vaříme 10 minut, jeli třeba, přidáme další tekutinu. Ochutíme solí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.