Skleněné nudle s vepřovým masem
60 min.
Ingredience
- 115gramůNudle skleněné
- 4kusyShiitake houby
- 230gramůVepřové maso libové
- 2lžíceVíno rýžové čínské
- 1lžíceZázvor celý
- 1lžičkaOlej chilli
- 3lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 6kusůCibulka jarní
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,75hrnekVývar drůbeží
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
19 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
13 g
Cukr
718 mg
Postup přípravy
- 1Do oddělených misek vložíme houby a nudle a zalijeme dostatečným množstvím teplé vody. Louhujeme 15 minut, aby houby i nudle změkly. Poté scedíme a ostrým nožem nakrájíme na 10cm kousky. Z hub vymačkáme co nejvíce vody, odřízneme nožky a kloboučky nakrájíme na tenké plátky.
- 2Na kousky nakrájíme vepřové maso a dáme do misky. Přidáme rýžové víno, zázvor, sójovou omáčku, česnek a chilli olej. Promícháme a 15 minut marinujeme. Maso poté vyndáme a zbylou marinádu uschováme.
- 3Rozehřejeme na předehřáté pánvi arašídový olej. Za stálého míchání osmahneme maso a houby, po chvilce přidáme cibulku, poté rozpuštěný kukuřičný škrob se zbytkem marinády a kořením.
- 4Nakonec přidáme nudle a restujeme dvě minuty za stálého míchání. Maso musí změknout a nudle vypít většinu tekutiny. Přidáme nakrájený koriandr. Podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.