Skleněné nudle s vepřovým masem

60 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
19 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
13 g
Cukr
718 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do oddělených misek vložíme houby a nudle a zalijeme dostatečným množstvím teplé vody. Louhujeme 15 minut, aby houby i nudle změkly. Poté scedíme a ostrým nožem nakrájíme na 10cm kousky. Z hub vymačkáme co nejvíce vody, odřízneme nožky a kloboučky nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Na kousky nakrájíme vepřové maso a dáme do misky. Přidáme rýžové víno, zázvor, sójovou omáčku, česnek a chilli olej. Promícháme a 15 minut marinujeme. Maso poté vyndáme a zbylou marinádu uschováme.
  • 3
    Rozehřejeme na předehřáté pánvi arašídový olej. Za stálého míchání osmahneme maso a houby, po chvilce přidáme cibulku, poté rozpuštěný kukuřičný škrob se zbytkem marinády a kořením.
  • 4
    Nakonec přidáme nudle a restujeme dvě minuty za stálého míchání. Maso musí změknout a nudle vypít většinu tekutiny. Přidáme nakrájený koriandr. Podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.