Skopová kýta na hříbkách
80 min.
Ingredience
- 1000gramůSkopová kýta
- 80gramůCibule
- 200gramůHříbky čerstvé
- 150gramůZelenina kořenová
- 3stroužkyČesnek
- 3gramyNové koření celé
- 3gramyPepř černý celý
- 2gramyBobkový list
- 3gramyJalovec
- 3gramyKmín celý
- 25gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 1kostkaMasox
- 15gramůMouka polohrubá
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 600gramůKnedlík kynutý
- 350mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
32 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, hříbky na plátky, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme plátky hříbků, orestujeme, přidáme kořenovou zeleninu a krátce podusíme. Přelijeme do pekáčku i s máslem, přiložíme maso vcelku, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, jalovcem, kmínem, česnekem, podlijeme vodou, přidáme kostku masoxu a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut. Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme k masu. Podle potřeby podlijeme vodou a dopečeme. Maso nakrájíme na plátky a nezapomeneme vyndat koření.
- 3Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.