Skopová kýta na hříbkách

80 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
32 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme nadrobno, hříbky na plátky, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme plátky hříbků, orestujeme, přidáme kořenovou zeleninu a krátce podusíme. Přelijeme do pekáčku i s máslem, přiložíme maso vcelku, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, jalovcem, kmínem, česnekem, podlijeme vodou, přidáme kostku masoxu a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut. Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme k masu. Podle potřeby podlijeme vodou a dopečeme. Maso nakrájíme na plátky a nezapomeneme vyndat koření.
  • 3
    Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.