Skopová kýta pečená

110 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
744 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
65 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
76 mg
Cukr
25 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou kýtu zbavíme šlach, odblaníme, vykostíme a potřeme solí, pepřem a česnekem.
  • 2
    Maso nejdříve opečeme na tuku a potom dáme péci do trouby. Během pečení kýtu potíráme máslem nebo podléváme vodou a vypečenou šťávou.
  • 3
    Měkkou pečeni vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, podlijeme a povaříme. Přidáme rajčatový protlak, vývar a dobře povaříme.
  • 4
    Pečeni nakrájíme na plátky a přelijeme ocezenou šťávou.
  • 5
    Podáváme s pečenými bramborami a se zelím.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.