Skopová kýta pečená
110 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůTuk
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 1000gramůSkopová kýta
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
744 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
65 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
76 mg
Cukr
25 mg
Postup přípravy
- 1Omytou kýtu zbavíme šlach, odblaníme, vykostíme a potřeme solí, pepřem a česnekem.
- 2Maso nejdříve opečeme na tuku a potom dáme péci do trouby. Během pečení kýtu potíráme máslem nebo podléváme vodou a vypečenou šťávou.
- 3Měkkou pečeni vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, podlijeme a povaříme. Přidáme rajčatový protlak, vývar a dobře povaříme.
- 4Pečeni nakrájíme na plátky a přelijeme ocezenou šťávou.
- 5Podáváme s pečenými bramborami a se zelím.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.