Skopová kýta pečená na česneku

60 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
29 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
308 mg
Cukr
83 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Skopovou kýtu bez kůže odblaníme, ořežeme přebytečný lůj, zbavíme kosti, čisté maso osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej a kýtu zprudka osmažíme ze všech stran. Česnek utřeme se solí, vložíme do pekáčku, přidáme všechny odřezky, na ně vložíme kýtu vcelku, podlijeme vývarem a dáme péct. Pečeme při střední teplotě asi půl hodiny. Maso vyndáme a naporcujeme. Ze šťávy v pekáčku sebereme větší část tuku, do pekáčku přidáme lžíci másla, naředíme vývarem, provaříme a odstavíme. Podáváme s bramborovým knedlíkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.