Skopová kýta pečená na česneku
60 min.
Ingredience
- 1000gramůSkopová kýta
- 10stroužkůČesnek
- 10gramůSůl
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 40gramůOlej rostlinný
- 20gramůMáslo čerstvé
- 3gramyPepř černý mletý
- 600gramůBramborový knedlík
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
29 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
308 mg
Cukr
83 mg
Postup přípravy
- 1Skopovou kýtu bez kůže odblaníme, ořežeme přebytečný lůj, zbavíme kosti, čisté maso osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej a kýtu zprudka osmažíme ze všech stran. Česnek utřeme se solí, vložíme do pekáčku, přidáme všechny odřezky, na ně vložíme kýtu vcelku, podlijeme vývarem a dáme péct. Pečeme při střední teplotě asi půl hodiny. Maso vyndáme a naporcujeme. Ze šťávy v pekáčku sebereme větší část tuku, do pekáčku přidáme lžíci másla, naředíme vývarem, provaříme a odstavíme. Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.