Skopová kýta podle bači
85 min.
Ingredience
- 60dekagramůSkopová kýta
- 1litrMléko acidofilní
- 5gramůSůl
- 5dekagramůSlanina vepřová
- 5dekagramůSádlo škvařené
- 10dekagramůCibule
- 3dekagramyMrkev kořen
- 3dekagramyPetržel kořen
- 3dekagramyCeler bulvový
- 6kusůPepř černý celý
- 4kusyNové koření celé
- 1kusBobkový list
- 6kusůJalovec
- 0,25litrSmetana zakysaná 14%
- 5dekagramůMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
829 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
56 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, naložíme přes noc do mléka. Maso opláchneme, osušíme potřeme solí a prošpikujeme slaninou.
- 2Sádlo a slaninu rozpálíme, osmažíme na nich veškerou zeleninu i cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme koření a maso. Přiklopíme poklicí a za stálého podlévání dusíme doměkka. Před koncem dáme vysmahnout do trouby. Hotové maso vyndáme, nakrájíme, do šťávy zavaříme smetanu s rozkvedlanou moukou. Dobře provaříme, naředíme vodou podle potřeby a prolisujeme na maso.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.