Skopová pečeně s bramborem
130 min.
Ingredience
- 6kusůCibule
- 8kusůBrambory
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 1decilitrVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 1kilogramSkopová kýta
- 8stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
35 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Skopovou kýtu v celku prošpikujeme česnekem, který jsme rozkrojili na polovinu.
- 2Maso osolíme a dáme do chladna na 1 hodinu odpočinout. Po hodině maso vložíme do pekáče, přelijeme olejem a dáme péct do rozehřáté trouby a pečeme při 180-200 °C. Po chvíli přilijeme 1 dl vody a průběžně maso obracíme a poléváme vzniklým výpekem.
- 3Připravíme očištěné, umyté, na půlky rozkrojené cibule a brambory.
- 4Cibulí obložíme kolem masa už po 30 minutách pečení. Osolené brambory dáme dokola masa vedle cibule až po 1 hodině pečení.
- 5Brambory i maso se spolu budou péct ještě 30 minut.
- 6Upečené maso a brambory budou mít zlatohnědou kůrku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.