Skopová pečeně s bramborem

130 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
35 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Skopovou kýtu v celku prošpikujeme česnekem, který jsme rozkrojili na polovinu.
  • 2
    Maso osolíme a dáme do chladna na 1 hodinu odpočinout. Po hodině maso vložíme do pekáče, přelijeme olejem a dáme péct do rozehřáté trouby a pečeme při 180-200 °C. Po chvíli přilijeme 1 dl vody a průběžně maso obracíme a poléváme vzniklým výpekem.
  • 3
    Připravíme očištěné, umyté, na půlky rozkrojené cibule a brambory.
  • 4
    Cibulí obložíme kolem masa už po 30 minutách pečení. Osolené brambory dáme dokola masa vedle cibule až po 1 hodině pečení.
  • 5
    Brambory i maso se spolu budou péct ještě 30 minut.
  • 6
    Upečené maso a brambory budou mít zlatohnědou kůrku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.