Skopová plec dušená se zelím
80 min.
Ingredience
- 1000gramůSkopová plec
- 700gramůBrambory
- 100gramůCibule
- 900gramůZelí hlávkové bílé
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyKmín celý
- 1kusMasox
- 1decilitrVoda pitná
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
50 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Maso odblaníme, ořežeme přebytečný lůj a nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, brambory na plátky, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmažíme, přidáme maso, osolíme, opepříme, okmínujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se šťáva vysmahne, podlijeme vodou, přidáme kostku masoxu a dusíme aspoň půl hodiny. Nyní k masu přisypeme zelí a po dalších deseti minutách brambory. Dusíme doměkka. Podle potřeby doléváme vodu, nakonec dochutíme solí, pepřem a odstavíme z ohně.
- 3Pokrm podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.