Skopová plec dušená se zelím

80 min.
Slovensko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
50 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso odblaníme, ořežeme přebytečný lůj a nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, brambory na plátky, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmažíme, přidáme maso, osolíme, opepříme, okmínujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se šťáva vysmahne, podlijeme vodou, přidáme kostku masoxu a dusíme aspoň půl hodiny. Nyní k masu přisypeme zelí a po dalších deseti minutách brambory. Dusíme doměkka. Podle potřeby doléváme vodu, nakonec dochutíme solí, pepřem a odstavíme z ohně.
  • 3
    Pokrm podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.