Skopová plec dušená v kapustě
90 min.
Ingredience
- 1000gramůSkopová plec
- 400gramůKapusta hlávková
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 600gramůBrambory
- 120gramůCibule
- 80gramůMáslo čerstvé
- 20gramůJíška instantní
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 1kostkaMasox
- 350mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
51 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso odblaníme, zbavíme přebytečného loje a nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, mrkev na kolečka, celer na kostičky a kapustu nakrouháme jako zelí nebo nakrájíme na slabé proužky, brambory pokrájíme na plátky.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě, jakmile se tekutina odpaří, podlijeme vodou, přidáme kostku masoxu a dusíme 30 minut. Nyní přisypeme všechnu zeleninu i s bramborami a dusíme doměkka. Nakonec zahustíme jíškou, provaříme a odstavíme.
- 3Podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.