Skopová plec dušená v kapustě

90 min.
Slovensko
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
51 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso odblaníme, zbavíme přebytečného loje a nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, mrkev na kolečka, celer na kostičky a kapustu nakrouháme jako zelí nebo nakrájíme na slabé proužky, brambory pokrájíme na plátky.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě, jakmile se tekutina odpaří, podlijeme vodou, přidáme kostku masoxu a dusíme 30 minut. Nyní přisypeme všechnu zeleninu i s bramborami a dusíme doměkka. Nakonec zahustíme jíškou, provaříme a odstavíme.
  • 3
    Podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.