Skopová plec na houbách

80 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
804 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
50 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme nadrobno, maso na větší kousky, houby na plátky, slaninu na nudličky, česnek prolisujeme.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme slaninu s cibulí, osmahneme, přídáme houby, krátce orestujeme a přiložíme maso. Osolíme, opepříme, okmínujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem, přidáme česnek, tymián a dusíme doměkka. Nakonec zjemníme smetanou, hustotu upravíme vývarem, provaříme a odstavíme.
  • 3
    Jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.