Skopová plec na houbách
80 min.
Ingredience
- 900gramůSkopová plec
- 200gramůCibule
- 200gramůHouby čerstvé
- 4stroužkyČesnek
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyKmín celý
- 25gramůMouka polohrubá
- 700mililitrůHovězí vývar základní
- 3gramyTymián sušený
- 60gramůAnglická slanina
- 600gramůKnedlík kynutý
- 200gramůSmetana zakysaná 11%
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
804 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
50 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, maso na větší kousky, houby na plátky, slaninu na nudličky, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přisypeme slaninu s cibulí, osmahneme, přídáme houby, krátce orestujeme a přiložíme maso. Osolíme, opepříme, okmínujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem, přidáme česnek, tymián a dusíme doměkka. Nakonec zjemníme smetanou, hustotu upravíme vývarem, provaříme a odstavíme.
- 3Jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.