Skopová plec po indicku
65 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2šálkyMléko acidofilní
- 600gramůSkopová plec
- 3kusyPaprikové lusky čerstvé
- 6kusůHřebíček
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 3lžičkyMák - semena
- 150gramůKokos - mletý (Kopra)
- 6stroužkůČesnek
- 8lžicOlej stolní
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
902 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
78 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
11 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kostky, osolíme a podlijeme kyselým mlékem. Oloupanou cibuli, česnek a očištěné papriky jemně nasekáme. Koření a mák roztlučeme v hmoždíři.
- 2Maso vyjmeme z mléka, osolíme a opečeme ze všech stran na oleji.
- 3Zeleninu, mák, koření a kokos smícháme, polijeme mlékem, přilijeme k měkkému masu a dusíme asi 30 minut.
- 4Před podáváním přidáme do pokrmu citronovou šťávu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.