Skopová skotská polévka
110 min.
Ingredience
- 700gramůSkopové maso přední
- 70gramůKrupky trhané
- 1kusCibule
- 100gramůPórek
- 80gramůCeler bulvový
- 150gramůMrkev kořen
- 100gramůTuřín
- 120gramůZelí hlávkové bílé
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1,6litryVoda pitná
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
34 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Skopové maso z předku očistíme a opláchneme. Zeleninu očistíme a rozkrájíme na větší kusy, cibuli na osminky. Zelí očistíme, vykrojíme košťál a nakrájíme na nudličky. Krupky propláchneme a necháme okapat. Petrželovou nať nadrobno nasekáme.
- 2Maso vložíme s krupkami do studené vody, osolíme, opepříme a na mírném plameni pomalu vaříme. Když je maso poloměkké, přidáme očištěnou zeleninu a dovaříme. Měkké maso vyjmeme, vykostíme, nakrájíme na kousky. Ve vývaru mezitím vaříme zelí. Na závěr přidáme obrané maso, petrželovou nať, necháme přejít varem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.