Skopová žebra s cibulovou kaší
70 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 800gramůSkopová žebra
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 250gramůZakysaná smetana
- 1lžíceTuk
- 2lžíceStrouhanka
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
862 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
63 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěná a omytá žebírka lehce naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Maso upečeme po obou stranách na polovině másla.
- 2Oloupanou cibuli povaříme v malém množství vody doměkka a prolisujeme.
- 3Ze zbylého másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, přidáme cibulovou kaši, žloutky, vmícháme smetanu a vše podusíme.
- 4Pečená žebra urovnáme na tukem vymazanou zapékací mísu, potřeme je cibulovou kaší a posypeme trochou strouhanky a nastrouhaným sýrem.
- 5Pokrm krátce zapečeme v troubě.
- 6Podáváme s dušenou rýží a se zbylou cibulovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.