Skopové janija
110 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4stroužkyČesnek
- 750gramůSkopové maso přední
- 1kilogramPaprika zelená
- 80gramůRýže loupaná
- 2lžícePaprika mletá sladká
- 1lžíceSůl
- 1decilitrOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
879 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
71 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Skopové omyté maso nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, přidáme pokrájenou papriku na malé proužky. Zalijeme vodou a vaříme do změknutí masa. K měkkému masu vložíme dobře propláchnutou rýži.
- 2Cibuli nadrobno pokrájíme, orestujeme na oleji dorůžova a přidáme
- 3k masu, vše osolíme, opepříme a vaříme do změknutí rýže.
- 4Janija je uvařená, když je maso s rýží měkké a voda se vydusila.
- 5Dochutíme rozetřeným česnekem a podáváme s bílým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.