Skopové karí

70 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
46 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a krátce opečeme na másle. Maso vyjmeme.
  • 2
    Na vypečené šťávě osmahneme jemně nakrájenou cibuli a očištěnou, nastrouhanou zeleninu. Přidáme omyté, na kousky nakrájené jablko, nasekané rozinky a karí koření. Vše zaprášíme moukou, krátce osmahneme, zalijeme kyselou smetanou, vývarem a osolíme. Nakonec přidáme česnek a omáčku asi 15 minut povaříme.
  • 3
    Opečené maso vložíme do omáčky a pomalu dusíme doměkka. Pokrm dochutíme vínem, maso upravíme do středu mísy a obložíme dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.