Skopové karí
70 min.
Ingredience
- 1lžičkaHrozinky
- 1lžičkaKari koření
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusJablka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůZelenina kořenová
- 1kusCibule
- 600gramůSkopová plec
- 0,13litrZakysaná smetana
- 0,06litrVíno bílé
- 0,5šálekVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
46 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a krátce opečeme na másle. Maso vyjmeme.
- 2Na vypečené šťávě osmahneme jemně nakrájenou cibuli a očištěnou, nastrouhanou zeleninu. Přidáme omyté, na kousky nakrájené jablko, nasekané rozinky a karí koření. Vše zaprášíme moukou, krátce osmahneme, zalijeme kyselou smetanou, vývarem a osolíme. Nakonec přidáme česnek a omáčku asi 15 minut povaříme.
- 3Opečené maso vložíme do omáčky a pomalu dusíme doměkka. Pokrm dochutíme vínem, maso upravíme do středu mísy a obložíme dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.