Skopové kotlety na česneku
45 min.
Ingredience
- 600gramůSkopové kotlety
- 6stroužkůČesnek
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSlanina vepřová
- 2lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaNové koření celé
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 2decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2decilitryVoda pitná
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
32 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme v misce se solí. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Slaninu rozkrájíme na malé kostičky.
- 2Skopové kotlety omyjeme studenou vodou, osušíme, naklepeme a na okrajích je nařízneme, potřeme je utřeným česnekem a posypeme nakrájenou slaninou.
- 3V pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. Pak do pánve vložíme kotlety a z obou stran je prudce opečeme. Přilijeme k nim pivo s trochou vody, opepříme, okořeníme a pod poklicí je dusíme, až jsou měkké. Během dušení kotlety poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.
- 4Měkké kotlety z pánve vyjmeme a šťávu zaprášíme moukou, kterou krátce osmahneme. Omáčku podle chuti opepříme a osolíme, vrátíme do ní kotlety, krátce je prohřejeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.