Skopové kotlety na česneku

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
32 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme v misce se solí. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Slaninu rozkrájíme na malé kostičky.
  • 2
    Skopové kotlety omyjeme studenou vodou, osušíme, naklepeme a na okrajích je nařízneme, potřeme je utřeným česnekem a posypeme nakrájenou slaninou.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. Pak do pánve vložíme kotlety a z obou stran je prudce opečeme. Přilijeme k nim pivo s trochou vody, opepříme, okořeníme a pod poklicí je dusíme, až jsou měkké. Během dušení kotlety poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.
  • 4
    Měkké kotlety z pánve vyjmeme a šťávu zaprášíme moukou, kterou krátce osmahneme. Omáčku podle chuti opepříme a osolíme, vrátíme do ní kotlety, krátce je prohřejeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.