Skopové kotlety s hermelínem

115 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
48 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Rajčata omyjeme a nakrájíme je na plátky.
  • 2
    Skopové kotlety omyjeme studenou vodou, osušíme, naklepeme, potřeme česnekem se solí, olejem a pivem a necháme je alespoň hodinu v chladu odležet.
  • 3
    V zapékací míse rozpálíme olej a uleželé kotlety na něm z obou stran opečeme.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme na něm nakrájenou cibuli a pórek a krátce je podusíme. Pak směs rozložíme na kotlety, přidáme plátky rajčat a hermelínu, opepříme, podlijeme pivem s trochou vody a v předehřáté troubě kotlety zapečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.