Skopové kotlety s hermelínem
115 min.
Ingredience
- 600gramůSkopové kotlety
- 6stroužkůČesnek
- 1špetkaSůl
- 1kusCibule
- 1kusPórek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 6kusůRajčata
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
- 2decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 200gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
48 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Rajčata omyjeme a nakrájíme je na plátky.
- 2Skopové kotlety omyjeme studenou vodou, osušíme, naklepeme, potřeme česnekem se solí, olejem a pivem a necháme je alespoň hodinu v chladu odležet.
- 3V zapékací míse rozpálíme olej a uleželé kotlety na něm z obou stran opečeme.
- 4V pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme na něm nakrájenou cibuli a pórek a krátce je podusíme. Pak směs rozložíme na kotlety, přidáme plátky rajčat a hermelínu, opepříme, podlijeme pivem s trochou vody a v předehřáté troubě kotlety zapečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.