Skopové kotlety s rýží
60 min.
Ingredience
- 15gramůPetržel kudrnka
- 4kusySkopové kotlety
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2kusyPaprika červená
- 80gramůHrášek
- 200gramůRýže loupaná
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 50mililitrůRajčatová šťáva
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
857 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
51 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kotlety u kosti nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a vložíme na pánev, kde jsme rozehřáli větší kus másla. Opékáme rovnoměrně z obou stran. Kotlety vyjmeme, na pánev přisypeme papriky pokrájené na kostičky a hrášek. Na másle smažíme asi 7 minut.
- 2Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj kotlety, přidáme rýži, kterou jsme smíchali s hráškem a paprikou z pánve. Podlijeme vývarem, ve kterém jsme rozmíchali rajčatovou šťávu, a pečeme 25 minut.
- 3Na talířích pokrm posypeme posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.