Skopové maso na česneku
60 min.
Ingredience
- 800gramůSkopová kýta
- 3špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 4lžíceOlej rostlinný
- 4kusyCibule
- 2krajíceChléb konzumní
- 600mililitrůVoda pitná
- 10stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
31 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso (vybíráme maso bez kostí) opláchneme, okrájíme všechen lůj a maso nakrájíme na plátky, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. V tlakovém hrnci na oleji osmažíme cibuli nakrájenou na kolečka a nastrouhaný česnek. Poté do hrnce vložíme maso, lehce orestujeme, k masu přidáme chleba nakrájený na kousky a vše zalijeme vodou. Hrnec uzavřeme a dusíme zhruba tři čtvrti hodiny. Poté hrnce odstavíme a necháme vychladnout. Zkusíme, zda je maso měkké a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.