Skopové maso na oreganu
115 min.
Ingredience
- 600gramůSkopová plec
- 100gramůCibule
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 30gramůOregano čerstvé
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 400gramůBrambory vařené
- 150gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
52 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, slaninu na drobné kostičky, máme-li čerstvou dobromysl, posekáme ji. Můžeme použít i sušenou.
- 2V hrnci rozškvaříme kostičky slaniny, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova, přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme a pár minut podusíme ve vlastní šťávě. Tekutinu vysmahneme na tuk, zasypeme moukou, promícháme s tukem, krátce orestujeme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, přisypeme polovinu oregana a vaříme 1 a 1/2 hodiny. Nyní přisypeme druhou polovinu oregana, promícháme, necháme 2 minuty povařit, aby se rozvinula vůně oregana a odstavíme.
- 3Maso s omáčkou rozdělíme na talíře a doplníme vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.