Skopové maso na víně s rajčaty
85 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 80gramůRajčata
- 30gramůOlej rostlinný
- 20gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1kusBobkový list
- 2kusyPepř černý celý
- 200gramůSkopová plec
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1stroužekČesnek
- 0,5decilitrVíno bílé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
36 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na kolečka, rozebereme na kroužky a orestujeme na rozehřátém oleji v hlubokém rendlíku. Přidáme pokrájené osolené maso, rychle orestujeme, vsypeme koření, mletou papriku, promícháme, zalijeme třemi sběračkami vody a dusíme pod pokličkou. Občas promícháme a podle potřeby podlijeme vodou. Když je maso téměř měkké, vlijeme víno a mouku, kterou jsme promíchali v troše vody. Do směsi vmícháme rajčatový protlak, pokrájená rajčata, která jsme oloupali a zbavili semen, utřený česnek a směs dodusíme. Podle chuti můžeme přidat sůl a citronovou šťávu. Hned podáváme s rýží, nebo chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.