Skopové maso pečené na česneku
110 min.
Ingredience
- 1000gramůSkopová kýta
- 5stroužkůČesnek
- 60gramůCibule
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 8gramůSůl
- 4gramyPepř černý celý
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 600gramůBramborový knedlík
- 350mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
29 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
434 mg
Cukr
470 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. V pánvi rozpálíme olej a maso vcelku na něm zprudka osmažíme ze všech stran. Maso vyndáme, česnek utřeme se solí a maso důkladně potřeme. Na tuk v pánvi nasypeme cibuli s moukou a usmažíme zlatavou jíšku.
- 2Maso vložíme do pekáčku, přidáme cibulovou jíšku, podlijeme trochou vody, přisypeme pár kuliček celého pepře, zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem a pečeme asi 45 minut. Pekáč odkryjeme a dopečeme. Podle potřeby podléváme.
- 3Maso naporcujeme, rozdělíme na ohřáté talíře, doplníme bramborovým knedlíkem a přelijeme šťávou z pekáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.