Skopové maso s cibulí a mrkví
80 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 100gramůSádlo škvařené
- 1kusBobkový list
- 1špetkaTymián sušený
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMrkev kořen
- 750gramůSkopová plec
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
68 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na menší kousky a osolíme. Oloupanou cibuli nadrobno nasekáme a oloupanou mrkev nastrouháme.
- 2V kastrole rozehřejeme sádlo a dusíme na něm maso s cibulí a mrkví. Když je maso zpola měkké, přidáme bobkový list, tymián, pepř a dodusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme trochou vody.
- 3Měkké maso zaprášíme moukou, opražíme, zalijeme vodou a povaříme.
- 4Nakonec pokrm okyselíme octem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.