Skopové maso s fazolemi
110 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůFazole bílé
- 600gramůSkopová kýta
- 2stroužkyČesnek
- 70gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
19 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
12 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z omytého masa seřízneme lůj a kýtu (nebo plec) potřeme česnekem, jemně utřeným se solí. Lůj rozškvaříme, maso na něm po všech stranách opečeme.
- 2Vedle masa osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme pepř, podlijeme vodou a maso dusíme do měkka.
- 3Zvlášť uvaříme předem namočené fazole a scedíme je.
- 4K měkkému masu přidáme rajčatový protlak, podle potřeby přilijeme horkou vodu a krátce povaříme.
- 5Na talíře upravíme fazole, polijeme je šťávou z masa, navrch položíme porce skopové kýty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.