Skopové maso s kapustou a bramborami
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusKapusta hlávková
- 500gramůBrambory
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 750gramůSkopová plec
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
717 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
49 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
9 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné maso omyjeme, vykostíme a nakrájíme na kostky. Z kostí uvaříme vývar.
- 2Cibuli rozkrájenou na kroužky podusíme na másle, přisypeme k ní nakrájené maso, osolíme a chvilku podusíme bez podlévání. Později maso podlijeme vývarem z kostí.
- 3Kapustu omyjeme, necháme okapat, nakrájíme na silnější proužky. Brambory nakrájíme na kostky a spolu s rozkrájenou kapustou přidáme k poloměkkému masu. Přilijeme trochu vývaru, opepříme dle potřeby přisolíme.
- 4Pokrm necháme dusit přikrytý do té doby, než brambory změknou. Nesmějí být však rozvařené a pokrm nesmí být kašovitý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.