Skopové maso s majoránkovou omáčkou
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 750gramůBrambory
- 750gramůSkopové maso přední
- 1kusSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceMouka polohrubá
- 3lžíceZelenina kořenová
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaMajoránka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
719 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
54 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté a očištěné maso vykostíme a rozkrájíme na kostky. Z kostí uvaříme vývar.
- 2Cibuli s kořenovou zeleninou podusíme na půlce másla a následně v tomto základu opečeme rozkrájené maso. Přidáme česnek utřený se solí a majoránkou, podlijeme vývarem z kostí a dusíme do měkka.
- 3Z druhé poloviny másla uděláme s moukou jíšku, zalijeme vývarem, rozšleháme a přilijeme k masu. Necháme 10 minut vařit. Do horké omáčky přidáme předvařené malé brambory.
- 4Pokrm podáváme velmi horký a na vyhřátých talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.