Skopové maso s růžičkovou kapustou

110 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
748 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
47 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Skopové maso nakrájíme na kousky o velikosti hlaviček růžičkové kapusty, cibuli pokrájíme nadrobno, slaninu na drobné kostičky, česnek prolisujeme, růžičkovou kapustu očistíme a omyjeme.
  • 2
    V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme maso, orestujeme a jamile pustí šťávu, osolíme, opepříme, přidáme polovinu česneku, zalijeme vodou a dusíme aspoň 1 hodinu. Nyní přidáme kapustu, druhou polovinu česneku, mouku rozmícháme v trošce vody a přilijeme k masu. Ihned promícháme a zvolna dovaříme. Hotový pokrm dochutíme solí, pepřem a podáváme s tmavým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.