Skopové maso s růžičkovou kapustou
110 min.
Ingredience
- 600gramůSkopové maso přední
- 100gramůCibule
- 400gramůKapusta růžičková
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 30gramůČesnek
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 200gramůChléb celozrnný žitný
- 80gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
748 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
47 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Skopové maso nakrájíme na kousky o velikosti hlaviček růžičkové kapusty, cibuli pokrájíme nadrobno, slaninu na drobné kostičky, česnek prolisujeme, růžičkovou kapustu očistíme a omyjeme.
- 2V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme maso, orestujeme a jamile pustí šťávu, osolíme, opepříme, přidáme polovinu česneku, zalijeme vodou a dusíme aspoň 1 hodinu. Nyní přidáme kapustu, druhou polovinu česneku, mouku rozmícháme v trošce vody a přilijeme k masu. Ihned promícháme a zvolna dovaříme. Hotový pokrm dochutíme solí, pepřem a podáváme s tmavým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.