Skopové na víně s noky

90 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
931 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
71 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme, na slanině osmažíme cibuli a česnek nadrobno. Vložíme skopové maso nakrájené na nudličky, osmahneme ze všech stran, osolíme a okořeníme. Podléváme střídavě vínem a vodou, promícháváme a zakryté dusíme doměkka.
  • 2
    Mezitím smícháme kukuřičnou mouku s vodou dohladka a za stálého míchání uvaříme do husté kaše. Do odstavené kaše vmícháme máslo, sůl a nakonec žloutky. Větší lžičkou namočenou do rozpuštěného másla vykrajujeme z kaše noky, které na rozpáleném oleji smažíme dorůžova.
  • 3
    Do výpeku k hotovému masu přidáme protlak, trochu podlijeme a rozmícháme dohladka. Podáváme kopeček masa se šťávou a k tomu osmažené noky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.