Skopové na víně s noky
90 min.
Ingredience
- 500gramůSkopová kýta
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 3decilitryVíno bílé
- 3decilitryVoda pitná
- 7gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 3gramyMajoránka
- 40mililitrůProtlak rajčatový
- 60gramůSlanina vepřová
- Na noky
- 200gramůMouka kukuřičná
- 3decilitryVoda pitná
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 60gramůMáslo čerstvé
- 7gramůSůl
- 2decilitryOlej rostlinný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
931 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
71 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme, na slanině osmažíme cibuli a česnek nadrobno. Vložíme skopové maso nakrájené na nudličky, osmahneme ze všech stran, osolíme a okořeníme. Podléváme střídavě vínem a vodou, promícháváme a zakryté dusíme doměkka.
- 2Mezitím smícháme kukuřičnou mouku s vodou dohladka a za stálého míchání uvaříme do husté kaše. Do odstavené kaše vmícháme máslo, sůl a nakonec žloutky. Větší lžičkou namočenou do rozpuštěného másla vykrajujeme z kaše noky, které na rozpáleném oleji smažíme dorůžova.
- 3Do výpeku k hotovému masu přidáme protlak, trochu podlijeme a rozmícháme dohladka. Podáváme kopeček masa se šťávou a k tomu osmažené noky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.