Skopové po řecku
110 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 100mililitrůVíno bílé
- 1kusBobkový list
- 1kusTymián čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1stroužekČesnek
- 2lžičkyMouka pšeničná hladká T 650
- 500gramůSkopová plec
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
32 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté skopové maso nakrájíme na kostky a spolu s oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí osmažíme na oleji. Přidáme rozetřený česnek, poprášíme hladkou moukou, zalijeme vínem a rozmícháme. Přidáme rajčatový protlak, osolíme, okořeníme a zprudka přivedeme k varu. Dále dusíme zvolna pod pokličkou.
- 2Během dušení maso občas zamícháme a podle potřeby podlijeme vodou. Před podáváním vyjmeme celé koření.
- 3Vhodnou přílohou je dušená rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.