Skopové rizoto s rajčaty a paprikou
65 min.
Ingredience
- 800gramůSkopová kýta
- 60gramůCibule
- 800gramůRýže dušená
- 120gramůSýr Ementál (Primátor)
- 2gramyZázvor mletý
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 150gramůPaprika zelená
- 150gramůRajčata
- 120gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 60gramůMáslo čerstvé
- 300mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
30 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Skopové maso odblaníme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky, cibuli nadrobno, papriky bez jádřinců na nudličky, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky, sýr nastrouháme.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se šťáva vysmahne, přisypeme papriky s rajčaty, okořeníme mletým zázvorem a dusíme. Podle potřeby mírně podlijeme vodou. Když je maso měkké, přimícháme dušenou rýži, nakládaný hrášek a prohřejeme.
- 3Naběračkou tvoříme na talířích kopečky, které sypeme strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.