Skopové ze skotska
120 min.
Ingredience
- 750gramůSkopová kýta
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3stroužkyČesnek
- 600mililitrůVývar z hovězích kostí
- 80gramůTuk
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
46 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
222 mg
Cukr
30 mg
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, omyjeme, osolíme, opepříme a necháme chvilku odležet. Potom na tuku zprudka osmažíme po všech stranách. Zakryjeme pokličkou a dále dusíme 30 minut. Hotové maso vyndáme a necháme na teplém místě 1 hodinu odpočinout. Šťávu zředíme trochou vývaru, přecedíme a podle potřeby osolíme, přidáme podušený česnek. Vhodným doplňkem je čerstvé máslo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.