Skopový guláš cibulový
130 min.
Ingredience
- 600gramůSkopová plec
- 200gramůCibule
- 100gramůCibulka jarní
- 40gramůCibule - nať
- 20gramůČesnek
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 60gramůSádlo škvařené
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 400gramůBrambory vařené
- 50gramůProtlak rajčatový
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
796 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
62 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostky, polovinu cibule nadrobno, druhou polovinu cibule na plátky a rozebereme na kroužky, jarní cibulku na kolečka, cibulovou nať posekáme, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme drobnou cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme maso, orestujeme, osolíme, opeříme a chvilku podusíme ve vlastní šťávě. Zalijeme vodou a vaříme 1 hodinu.
- 3Mezitím v pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kroužky cibule, orestujeme, přidáme rajčatový protlak, promícháme a přidáme k masu. V trošce vody rozmícháme mouku a guláš zahustíme. Povaříme ještě 30 minut a odstavíme.
- 4Guláš rozdělíme na talíře, posypeme kolečky jarní cibulky a doplníme vařenými bramborami, které posypeme posekanou cibulovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.