Skopový guláš na paprice s hříbky
130 min.
Ingredience
- 600gramůSkopová plec
- 80gramůCibule
- 150gramůPaprika červená
- 200gramůHříbky čerstvé
- 50gramůCeler bulvový
- 30gramůČesnek
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyKmín drcený
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 4gramyPaprika mletá pálivá
- 200gramůChléb celozrnný žitný
- 60gramůSádlo škvařené
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
838 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
64 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, papriku bez jádřince na nudličky, hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Celer nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme maso, promícháme a jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme a okmínujeme. Dusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí. Zasypeme moukou, promícháme s tukem, zalijeme vodou a dusíme 1 hodinu.
- 3Mezitím si v pánvi rozehřejeme máslo, přidáme hříbky, nudličky papriky, celer, orestujeme, zasypeme pálivou mletou paprikou, necháme v tuku rozpustit a mírně zhnědnout, promícháme a přidáme k masu. Dochutíme česnekem. Povaříme ještě 1/2 hodiny a odstavíme.
- 4Guláš rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.