Skopový guláš na paprice s hříbky

130 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
838 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
64 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, papriku bez jádřince na nudličky, hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Celer nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme.
  • 2
    V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme maso, promícháme a jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme a okmínujeme. Dusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí. Zasypeme moukou, promícháme s tukem, zalijeme vodou a dusíme 1 hodinu.
  • 3
    Mezitím si v pánvi rozehřejeme máslo, přidáme hříbky, nudličky papriky, celer, orestujeme, zasypeme pálivou mletou paprikou, necháme v tuku rozpustit a mírně zhnědnout, promícháme a přidáme k masu. Dochutíme česnekem. Povaříme ještě 1/2 hodiny a odstavíme.
  • 4
    Guláš rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.