Skopový guláš sterilovaný
170 min.
Ingredience
- 1kilogramSkopové maso přední
- 100gramůSlanina vepřová
- 80gramůCibule
- 50gramůPetržel kořen
- 50gramůMrkev kořen
- 2kusyPaprika zelená
- 2kusyRajčata
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
48 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, opláchneme a pokrájíme na kostky. Uzenou slaninu nakrájíme na malé kostičky a rozehřejeme. Přidáme nasekanou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu, zaprášíme paprikou a vložíme maso. Osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě. Poté přidáme pokrájenou zelenou papriku a rajčata, dál dusíme do poloměkka. Mezitím občas promícháme a podlijeme.
- 2Horký guláš rozdělíme do sklenic a ihned zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 120 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.